Onze onderneming

Telespazio Belgium, dat sinds 1982 in België aanwezig is, kan bogen op 40 jaar ervaring en een ononderbroken samenwerking met ruimtevaartagentschappen en satellietoperatoren. De specifieke werkterreinen van Telespazio Belgium strekken zich uit van Satelliettechnologie tot Telecommunicatie, van Informatietechnologie tot Gebruikersapplicatie Ontwikkeling & Diensten. Telespazio Belgium streeft naar systemen met hoge prestaties, die ontwerp, hardware & software ontwikkeling, integratie en exploitatie omvatten.

Telespazio Belgium, een dochteronderneming van Telespazio (een joint venture tussen Leonardo, 67%, en Thales, 33%), levert baanbrekende diensten en toepassingen, engineeringdiensten en ondersteuning op het gebied van ruimteprogramma's en hoogtechnologische projecten. Als onderdeel van een van 's werelds toonaangevende operatoren op het gebied van satellietoplossingen en -diensten, staat Telespazio Belgium aan de spits van het aanbieden van geavanceerde en innovatieve satellietdiensten op het gebied van navigatie, aardobservatie en ruimteoperaties.

Raad van Bestuur

Federico Rossi

CEO

Francesco Quintano

René Delcomminette

Giuseppe Aurilio

Telespazio Belgium Management

Chief People Officer

Chief Financial Officer

Operations Director

Chief Commercial Officer

Chief Innovation & Technology Governance

Chief People officer

Amélie Revers, geboren in 1985, studeerde af in de rechten in Namen en begon aan een carrière die gekenmerkt werd door voortdurende groei en diversificatie. In 2008 trad ze in dienst bij UCM, aanvankelijk bij de salarisadministratie en later bij de juridische afdeling. In 2011 werd ze verantwoordelijk voor de juridische activiteiten in de provincie Luxemburg, een belangrijke stap in haar carrière. In 2012 verhuisde ze naar Vitrociset Belgium in Transinne, waar ze de verantwoordelijkheden van HR en Administratieve Verantwoordelijke. Een belangrijke doorbraak vond plaats in 2020 toen ze hoofd werd van de afdeling Human Resources, Legal en Communication en strategische ontwikkelingsinitiatieven op bedrijfsniveau aanstuurde. Om haar kwalificaties verder uit te breiden, behaalde ze in 2021 een Executive Master in Management aan de Solvay Business School in Brussel. Dit traject toont een opmerkelijke reis van professionele groei, van afgestudeerde in de rechten tot het managen van meerdere afdelingen en het leiden van strategische inspanningen. Door haar prestaties en toewijding om voortdurend te leren, heeft ze zichzelf gevestigd als een veelzijdige en bekwame professional op het gebied van recht, human resources en management.

Chief Financial Officer

Na het behalen van zijn universitaire graad in Economie en Bankwezen aan de Università degli Studi di Siena en vervolgens zijn Master in Business Management (Administratie, Financiën en Management Control) aan de Midiform Business School in Rome, werkt Angelo Maiuri sinds 2005 bij Vitrociset S.p.A., waar hij uitgebreide ervaring heeft opgedaan in Management Control, Administratie en Financiën.

Na vier jaar werd hij overgeplaatst naar L.E.A.T. srl., waar hij een sleutelrol speelde in de ontwikkeling van een Control Management model. Daarnaast was hij van 2007 tot 2010 de interface voor de overname van EDA Enterprise Digital Architects S.p.A. door Vitrociset, waarbij hij rechtstreeks rapporteerde aan de CEO en General Manager.

Hij breidde zijn financiële expertise verder uit als Financial Planning & Structured Financing Manager. In 2012 begon hij aan een internationale opdracht bij het Vitrociset-filiaal in Kenia, waar hij werkte in het Broglio Space Center in Malindi. Gedurende vier jaar droeg hij bij aan het opstarten van de vestiging en hield hij toezicht op Accounting, Finance, Management Control, Procurement en Process Management.

Sinds mei 2016 is hij overgeplaatst naar Vitrociset België als verantwoordelijke voor Management Control. Zijn belangrijkste verantwoordelijkheden omvatten het toezicht houden op het bedrijfscontrolemodel, het consolideren van economische en financiële gegevens voor meerdere vestigingen (België, Nederland en Duitsland) en het leveren van maandelijkse Business Review-rapporten aan het moederbedrijf, waarbij hij rechtstreeks contact onderhoudt met de CEO en de bedrijfsdirecties. Daarnaast heeft hij sinds april 2018 de leiding over dochterondernemingen en filialen van Vitrociset S.p.A. in België, Nederland, Duitsland, Frans Guyana, Kenia en Turkije.

Translated with DeepL

 

Operations Director

Massimiliano Mascia werkt sinds november 2021 bij Telespazio België en leidt de Operations sinds juli 2022.

Nadat hij afstudeerde in Energie Engineering, werkte hij samen met het departement Werktuigbouwkunde van de II Universiteit van Rome "Tor Vergata", waar hij onderzoek deed naar vloeistofdynamica voor de industrie en ruimtevaarttoepassingen.

In 2005 trad hij in dienst bij Vitrociset Company en werkte hij in de Air Traffic Management business, met een bijzondere focus op operationele communicatiesystemen en civiele infrastructuren.

In 2016 stapte hij over naar de Space Business Unit van Vitrociset, waar hij de activiteiten van de Kenya Branch in het Broglio Space Centre beheerde en op grote schaal het beveiligingskader en de infrastructuur van de basis ontwikkelde.

In het academisch jaar 2018/2019 behaalde hij zijn MBA-graad aan de Luiss Business School in Rome.

Chief Commercial Officer

Oriana Recca heeft meer dan 12 jaar ervaring in de ruimtevaart en is momenteel hoofd marketing en verkoop bij Telespazio België. Ze is verantwoordelijk voor drie landen: België, Nederland en Luxemburg via het Business Development team.

Geboren in 1984 en afgestudeerd in Catania in Industrieel en Management Engineering, begon ze in 2010 haar carrière in de ruimtevaart via ESA/ESTEC. Als Young Graduated Trainer in het kantoor van ESA DG Services, werkte ze in Kwaliteit en Procesevaluatie waar ze meer dan 6 jaar het ESA Kwaliteits Management Systeem in verschillende directoraten heeft opgezet en verbeterd. Gedurende deze jaren heeft ze niet alleen een uitgebreid netwerk opgebouwd met ESA en de ruimtevaartindustrie, maar heeft ze ook haar competentie in procesverbetering en Lean Six Sigma vergroot.

Een belangrijke impuls aan haar carrière kwam in 2016 toen ze overstapte naar de industrie als Vitrociset Belgium Site Manager voor de Nederlandse vestiging. Vanaf dat moment benutte ze al haar capaciteiten op het vlak van people management, klantenbeheer, onderhandeling en consortiumbeheer, waardoor de vestiging en het contract in een paar jaar tijd verdubbelde in omvang.

Haar sterkste troef is haar oprechte zin voor nieuwsgierigheid, haar strategische bedrijfsvisie en haar vermogen om menselijke relaties op te bouwen die gebaseerd zijn op vertrouwen!

Chief Innovation & Technology Governance

Nicola De Quattro, geboren in Zuid-Italië, is hoofd Innovation and Technology Governance bij Telespazio België en Innovation Domain Manager voor PNT Infrastructure and Solutions bij Telespazio Group. Voordat hij Telespazio Belgium vervoegde in 2014, werkte hij als ingenieur in ruimtesystemen voor aardobservatie, wetenschap, satellietcommunicatie en navigatiemissies, waarbij hij zich bezighield met aspecten die verband hielden met ruimte- en grondsegmenten. Hij is een belangrijk lid van het G2G systems engineering team sinds Fase A. Vandaag beheert hij alle innovatieve programma's in het bedrijf en definieert hij de R&D en investeringen roadmap.

Naleving

Naleving

Geschiedenis

Geschiedenis