Winnaars van #T-TeC 2021 bekroond op Expo 2020 Dubai - Een Belgisch Team vermeld !

20 december 2021

De winnaars van #TeC 2021, de Open Innovatiewedstrijd gepromoot door Leonardo en Telespazio, werden op 16 december bekroond op het podium van het Italiaanse Paviljoen op Expo 2020 Dubai.

Het evenement werd bijgewoond door de bekroonde teams en prominente vertegenwoordigers van de Europese en Emirati ruimtevaartsector, met als sprekers Luigi Pasquali, coördinator ruimtevaartactiviteiten van Leonardo en CEO van Telespazio; Pierpaolo Gambini, SVP van Innovatie en IP van Leonardo, Marco Brancati, SVP van Innovatie en Technology Governance van Telespazio en Stefano Beco, hoofd technologie, IPR en productbeleid van Telespazio.

Deze derde editie van #T-TeC stond voor het eerst open voor jongeren van over de hele wereld en meer dan 70 studenten en onderzoekers van STEM-disciplines namen deel. Zij waren afkomstig van 22 universiteiten en onderzoekscentra in negen landen van drie verschillende continenten: van de VAE tot Argentinië, van Turkije tot El Salvador, en ook Italië, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

De deelnemers aan de wedstrijd stelden hun innovatieve oplossingen voor en daagden elkaar uit op vier verschillende macro-thema's - Space Exploration, In Orbit Servicing, GeoInformation Applications and Platforms, Space Situational Awareness & Space Traffic Management - die van het allergrootste belang worden geacht voor het heden en de toekomst van de ruimtevaartsector.

Een comité bestaande uit vertegenwoordigers van Leonardo en Telespazio, leden van de Europese (ESA), Italiaanse (ASI) en Emirati (UAESA) ruimtevaartagentschappen en deskundigen uit de industrie van zeven landen, heeft de 20 ingediende projecten geanalyseerd en daarbij niet alleen de innoverende kwaliteit van de voorgestelde technologische oplossingen beoordeeld, maar ook hun duurzaamheid.

CUSAT-WD (Weed Discrimination based on satellite imagery and UAVs in a precision farming framework), het project van de Universiteit van Namen (België), werd geselecteerd in GeoInformation Applications and Platforms en beoogt de ontwikkeling van een instrument voor precisielandbouw dat in staat zal zijn kaarten op te stellen van schadelijk onkruid dat de velden van landbouwers teistert. De kaarten zullen worden gemaakt door geavanceerde technieken voor machinaal leren toe te passen op satellietbeelden. Dit project wordt geleid door Antoine Hubermont (Universiteit van Namen) en Vito Trianni (ISTC-CNR).

Als Belgisch bedrijf dat ook actief is op het gebied van Geo-Informatie, zijn wij, Telespazio Belgium, zeer trots op hen ! Gefeliciteerd !!