Welkom Telespazio Belgium - Evenement op de Italiaanse ambassade

08 oktober 2021

Op 6 oktober heeft de Italiaanse ambassade een belangrijk evenement georganiseerd om Telespazio België voor te stellen aan de politieke, industriële en wetenschappelijke wereld van België en Italië. Verschillende belangrijke persoonlijkheden waren aanwezig zoals Thomas Dermine, Staatssecretaris voor Economisch Herstel en Strategische Investeringen en David Clarinval, Belgisch Minister van Landbouw en KMO's.

Dit evenement was de gelegenheid voor onze CEO Federico Rossi om ons bedrijf voor te stellen aan de aanwezige gasten. De verschillende toespraken benadrukken het belang van de relatie tussen Italië en België op het gebied van ruimtevaart. De ambitie van Telespazio en het Koninkrijk België om aan de top te staan van het ruimteonderzoek werd benadrukt door de verschillende leiders van het bedrijf en maakte indruk op de aanwezige gasten.

 "In de ruimtevaartindustrie, naast andere domeinen, bestaat er een speciale samenwerking tussen Italië en België, die in de toekomst nog zal groeien en versterken, zoals blijkt uit het evenement dat ik vandaag op de ambassade heb georganiseerd, in aanwezigheid van staatssecretaris Thomas Dermine, belast met ruimtevaartaangelegenheden, en David Clarinval, minister van Landbouw en KMO's. De ruimtevaartactiviteiten worden een steeds belangrijker element van het Europese en mondiale economische scenario en dragen, dankzij de technologische ontwikkelingen in de sector, in aanzienlijke mate bij tot de groeidynamiek. De Wereldruimtevaartweek, tijdens welke het evenement van vandaag werd gevierd, biedt een belangrijke gelegenheid om het belang te onderstrepen van de bijdrage die de ruimtevaart, wetenschap en technologie leveren tot de verbetering van de menselijke conditie, alsook de noodzaak om meer vrouwen bij deze strategische sector te betrekken. Via zijn productieve, wetenschappelijke en academische systeem speelt Italië in dit opzicht een belangrijke rol, met een 3e plaats op Europese schaal en een 7e plaats op het wereldtoneel," aldus Francesco Genuardi, Italiaans ambassadeur in België.

 "Het was voor ons een eer om in de Italiaanse Ambassade in Brussel te zijn ontvangen en ik wil Ambassadeur Genuardi en al zijn medewerkers bedanken dat ze ons de mogelijkheid hebben geboden om het werk en de vooruitzichten van een nieuw bedrijf als Telespazio Belgium te illustreren. De afgelopen jaren heeft de ruimtevaartsector in dit land een steeds grotere strategische rol gespeeld dankzij het belangrijke en ambitieuze ontwikkelingsplan van de Italiaanse regering voor deze sector. Telespazio Belgium heeft zich aangesloten bij Telespazio, een internationale groep met vaardigheden en professionalisme die in de loop van 60 jaar werden ontwikkeld en die de ambities van België op ruimtevaartgebied wil ondersteunen, zowel in de huidige programma's, zoals Copernicus, EGNOS en Galileo, als in nieuwe en innoverende activiteitengebieden", aldus Luigi Pasquali, coördinator van ruimtevaartactiviteiten bij Leonardo en CEO van Telespazio.

Het is nu heel duidelijk: Telespazio België ligt op schema en zal zijn uitmuntende groei waarmaken en voldoen aan de ambities van België en Italië.